Mitä Kurssilla Opitaan

Luonnollinen Synnytys -valmennusta järjestetään kiinnostuksen mukaan pääsääntöisesti ryhmäkursseina pääkaupunkiseudulla. Yhden kurssin pituus on tyypillisesti 10 tuntia ja useimmiten kurssit ovat viikonloppuisin. Kurssille voi tulla missä raskausvaiheessa tahansa, tosin paras aika ajoittuu n. raskausviikkojen 20-32 välille, jolloin jää tarpeeksi aikaa harjoitteluun.

Jos et pääse koko kurssille tai toivot yksityisvalmennusta joko Lempitilassa tai kotonasi niin ota yhteyttä ja voimme keskustella tilanteestasi.

Synnytyskumppanin on hyvä olla kurssilla mukana, koska hän toimii varsin tärkeänä tukena äidille synnytyksessä ja näin ollen tarvitsee myös valmentautumista siihen, mitä synnytyksessä tapahtuu ja millä eri tavoin hän voi itse auttaa äitiä luottamaan itseensä ja tuntemaan olonsa mukavaksi. (Joskus kumppanin tulo ei ole mahdollista ja näissä tapauksissa suosittelen tulemaan yksin - kurssista saat paljon hyötyä yksinkin).

Kurssilla opitaan mm. seuraavat asiat:
  • Synnytys fysiologisena tapahtumana: mitä tapahtuu eri vaiheissa, miten hormonitoiminta vaikuttaa synnytyksen kulkuun, minkälaisia tuntemuksia saattaa tulla eri vaiheissa
  • Miten kumppani voi auttaa äitiä rentoutumaan mm. kevytkosketushieronnalla, joka tehostaa äidin endorfiini- ja oksitosiinituotantoa
  • Kuinka oma asennoituminen ja mielentila vaikuttavat synnytyksen kulkuun
  • Erilaisia mielikuvia ja affirmaatioita, jotka edesauttavat positiivisen mielialan ja luottamuksen luomista
  • Kuinka itse rentoutua, pysyä keskittyneenä ja palauttaa mieli rauhalliseksi, jos se alkaa ”harhailemaan”
  • Kolme eri hengitystekniikkaa: supistusaaltojen välissä, niiden aikana sekä vauvan syntymähetkellä
  • Painovoimaa hyväksi käyttäviä tehokkaita ja rentoja asentoja sekä avautumisvaiheessa että vauvan syntymän hetkellä
  • Välilihan hierontatekniikka (edesauttaa välilihan luontaista joustamista kun vauva syntyy)
... ja paljon muuta!

Kurssi sopii erittäin hyvin myös synnytyspelosta kärsiville naisille. Kurssilla opittava tieto synnytyksestä sekä (syvä) rentoutustekniikat auttavat äitiä pysymään luottavaisena ja rauhallisena koko synnytyksen ajan. Monet kurssin käyneet synnyttäjät eivät tarvitse lainkaan kivunlievitystä ja tyypillistä on, että synnytyksen kesto lyhenee jopa useilla tunneilla. Äiti, joka synnyttää luonnonmukaisesti ja itseensä luottaen kokee uskomattoman hienoa onnistumisen ja ylpeyden tunnetta - tällainen synnytyskokemus on usein voimavara, josta voi ammentaa koko loppuelämän ajan!