Jaana Cowasji

Olen 39-vuotias äiti, Psykologian maisteri, hypnoosivalmentaja sekä kielikouluttaja. Poikani Joshua on 13v ja tyttäreni Jessica on 7v. Opiskelin psykologiaa Englannissa, jossa myös kouluttauduin hypnosynnytys-valmentajaksi.

Puolisoni Johnin tapasin Lontoossa ja useiden muuttojen jälkeen päädyimme asumaan Helsingin Vuosaareen vuonna 2005. Olen pitänyt synnytysvalmennuskursseja vuodesta 2008 eteenpäin, ensin vuoden verran kotona ja (kurssien määrän lisääntyessä ja siivoukseen väsähtäneenä :-) vuonna 2009 siirryin alivuokralaiseksi lähemmäs keskustaa,Terapiatilaan.
Vuoden 2013 alusta pitkäaikainen unelmani toteutui kun avasimme kollegani Awitalin kanssa oman toimitilan ("Lempitila") Lauttasaareen jonka ensin remointoimme perusteellisesti ja sisustimme kotoisaksi rentoutumistilaksi.

Ensimmäinen synnytykseni vuonna 2000 Oulussa oli haastava ja sain myös komplikaation, joka johti siihen, että menetin ison määrän verta. Tästä jäi hämmentynyt olo, varsinkin kun en oikein keltään saanut selkeitä vastauksia siitä, miksi näin oikein kävi. Päätinkin, että jos vielä jossain vaiheessa synnytän uudelleen, niin otan asioista selvää ja aion myös valmistautua paremmin, niin että omalta osaltani maksimoin synnytyksen onnistumisen ja vältän yllättävät komplikaatiot.

Tulinkin raskaaksi viitisen vuotta myöhemmin Englannissa ja näin neuvolassa mainoksen HypnoBirthing® - kursseista. Päätimme mieheni kanssa mennä mukaan ja opimmekin kurssilla juuri niitä seikkoja, joita kaipasin: kuinka voin itse vaikuttaa synnytykseni kulkuun positiivisesti sen luonnollista kulkua edistäen - rentoutumalla ja myös "hyväksyvästi antautumalla" avautumisvaiheessa - ei vastustaa eikä jännittää supistusaaltoja vaan toivottaa ne tervetulleiksi pysymällä rentona, antaen niiden tehdä omaa luonnollista työtään.

Mielestäni juuri tällä omalla asennoitumisellani oli todella suuri merkitys toisessa synnytyksessäni: hyväksyvä asenne ("jokainen supistusaalto tuo vauvaani lähemmäs minua") ja rentoutus auttoivat synnytystä etenemään juuri sopivaan tahtiin - tämä synnytys oli selkeästi lyhyempi ja tiesin, mitä kehossani tapahtuu eri vaiheissa.

Pieni tyttäreni syntyi lempeästi ja turvallisesti. Tällä kertaa istukkani tuli myös ulos hienosti ja ehjänä, toisin kuin ensimmäisessä synnytyksessä. Tämä synnytys oli niin vakuuttava ja hieno kokemus, että sain siitä motivaation kouluttautua hypnosynnytys-valmentajaksi ja tuoda ensimmäisenä tätä hienoa menetelmää Suomeen.

Olen innoissani siitä, miten hyvin hypnosynnytyksen perusajatus: rentoutunut, luonnollinen synnytys on otettu täällä vastaan ja haluan olla mukana levittämässä tätä tärkeää ja hienoa asiaa koko maahan. Myös monet kätilöt ovat kiinnostuneet tästä metodista ja pidän kursseja myös terveydenhuoltoalan ammattilaisille.

Vapaa-ajallani harrastan meditointia, joogaa, lukemista ja matkustelua. Olen ollut pitkään kiinnostunut Intialaisesta filosofiasta ja kulttuuriperinnöstä. Englanti on minulle myös läheinen maa ja käymmekin siellä säännöllisesti sukulaisten ja ystävien luona.